Tour de France in Utrecht

Geplaatst op

De start van de Tour de France was dit jaar in Utrecht. Drie dagen lang heb ik kunnen genieten van het wielerfestijn. Eerst was de ploegenpresentatie, daarna de tijdrit door de binnenstad en vervolgens de afsluitende etappe naar Zeeland.

In het avondzonnetje zit ik te kijken naar de ploegenpresentatie. De wielrenners varen in bootjes voorbij door de singel. Onder luid applaus worden de renners welkom geheten. Ze zijn ontzettend dichtbij. Ik zie onder andere Bauke Mollema, Robert Geesink, Tom  Dumoulin, Lars Boom, Bram Tankink, Laurens ten Dam en Wilco Kelderman. Niet alleen de Nederlandse renners zijn populair. Zo worden ook Alberto Contador, Chris Froome, Nairo Quintana, Alejandro Valverde toegejuicht. Na de ploegenpresentatie zie ik onder andere Laurens ten Dam naar de bus fietsen. Nog even een Hi-Five met de bezoekers en snel de bus in. De renners/wielerliefhebbers zijn vol spanning voor de tijdrit van morgen.

De tijdrit wordt verreden onder ontzettend warme omstandigheden, het is 33 graden celsius. Het water is niet aan te slepen, maar als fanatiekeling blijf ik tot alle renners zijn gewenst. Tom Dumoulin wordt uiteindelijk de beste Nederlander op de vierde plek. Op weg naar huis werden ik ingehaald door een fietsende Tony Martin. Waarschijnlijk heeft hij geen zin om met de bus naar zijn hotel af te reizen.

De laatste dag sta ik in Tuindorp en zie ik de wielrenners Utrecht verlaten. Het was een geweldig feest!

Plaats: Weg van de Wetenschap Utrecht

16 reacties op “Tour de France in Utrecht&rdquo

    1. Bedankt Anne, ik ben bang dat ik nog ff moet oefenen om het niveau van Pim te halen… πŸ˜‰ Maar het is erg leuk om te doen. πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *