Avond valt over de binnenstad van Utrecht (deel 1 & 2)

Geplaatst op

Op een koude en heldere avond in februari fiets ik langs de Vecht. Deze rivier stroomt niet alleen door natuurgebieden, maar ook door de binnenstad van Utrecht. Bij het vallen van de avond word ik getrakteerd op dit mooie schouwspel.

Mooie heldere blauwe avondkleuren in combinatie met een uitgelichte Domtoren. De straatverlichting zorgt voor extra sfeer. Het idyllische beeld wordt prachtig weerspiegeld  in het water. Tijdens het fotograferen raak ik aan de praat met een andere fotograaf. Hij heeft precies hetzelfde idee, locatie en avond uit gekozen. Het is een leuke ontmoeting met Bastiaan. Nadat ik flinke koude handen en voeten heb gekregen, stap ik met een voldaan gevoel op de fiets naar huis. Even genoten van “Utereg m’n stadsie”!

Plaats: Weerdsingel Westzijde Utrecht

De avondopname in Utrecht smaakte naar meer! Op een koude en heldere avond in maart fiets ik opnieuw naar de binnenstad. Een sfeervol straatje, uitgelichte Domtoren en helderblauwe avondkleuren geven een prachtig beeld vanaf de Stadhuisbrug.

Tijdens het fotograferen wordt ik opgemerkt door veel voorbijgangers. Vragende blikken en nieuwsgierige mensen zijn het gevolg. Een aantal neemt de moeite om naast mij te komen staan. Ze worden enthousiast van hetgeen wat ze zien. Er wordt druk gezocht naar iPads, telefoons en camera’s om dezelfde opname te kunnen maken. Omringt door mensen maak ik mijn opname. Van een afstandje is het een prachtig gezicht volgens mij!

Plaats: Stadhuisbrug Utrecht

16 reacties op “Avond valt over de binnenstad van Utrecht (deel 1 & 2)&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *