Avond valt over de binnenstad van Amsterdam

Geplaatst op

Op een heldere avond in maart reis ik met de trein naar Amsterdam. Een ideaal moment om een stadsbeeld te kunnen vastleggen tijdens “het blauwe uurtje”. Bij aankomst schijnt de zon nog volop. Er is genoeg tijd om opzoek te gaan naar een mooie locatie.

Uiteindelijk kom ik bij Papeneiland, waar zich een idyllisch beeld vormt. Grachtenpanden weerspiegelen in het water, rondvaartboten die door de grachten en onder de bruggetjes doorvaren in combinatie met sfeervolle verlichting van de oude straatlantaarns. Het is een prachtig schouwspel.

Naast mij staan nog twee fotografen met hetzelfde idee. Één van de twee fotografen heet Fred van Diem. Normaliter een portretfotograaf, maar wil vanavond zijn kennis verbreden door een avondopname te maken. We hebben een gezellig gesprek, wisselen ervaringen uit, leren elkaar nieuwe trucjes en attenderen elkaar op gebeurtenissen op straat. Het is een leuke ontmoeting!

Plaats: Korte Prinsengracht Amsterdam

8 reacties op “Avond valt over de binnenstad van Amsterdam&rdquo

  1. We hebben bijna dezelfde foto gemaakt! 😀
    Ik vond het een leuke ontmoeting, welicht zien we elkaar op een andere plek weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *