Zuid Afrika

Geplaatst op

Afgelopen zomer hebben we een rondreis gemaakt door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland. Mooie vergezichten, nationale parken, hoge bergen, safari’s en diverse excursies hebben geleid tot veel beeldmateriaal. Na het uitzoekwerk heb ik een selectie kunnen samenstellen. Het geeft een mooi overzicht van onze reis en Zuid Afrika.

Onze reis start in Johannesburg. Na een overnachting vervolgen we onze weg via de panoramaroute naar het Krugerpark. Hier verblijven we een aantal dagen en spotten ontzettend veel (verschillende) dieren, waaronder de BIG Five. Het is prachtig om al deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving te mogen zien.

Na het Krugerpark reizen we door Swaziland naar de kustplaats St. Lucia waar we vanaf de boot nijlpaarden en krokodillen spotten. Ook genieten we van de zon, de gele zandstranden en de relaxte sfeer in het dorpje.

Onze weg vervolgt zich het binnenland in. De Drakensbergen brengen ons tijdens wandelingen mooie vergezichten. Ook rijden we met een 4×4 naar het land Lesotho waar we bovenop de Sani Pass (2.876 meter) in de sneeuw staan. We eten bij lokale bewoners een versgebakken brood en houden een sneeuwballengevecht.

Na het hooggebergte rijden we langs de kust naar Kaapstad. Onderweg passeren we de tuinroute, Swartberg Pass (1.583 meter), struisvogelboerderijen, wijnvelden en zien we walvissen, dolfijnen en pinguïns. Onze rondreis eindigt bovenop de tafelberg in Kaapstad. Met een prachtig uitzicht en zonsondergang besluiten we onze rondreis.

Landen: Zuid Afrika, Lesotho, Swaziland

36 reacties op “Zuid Afrika&rdquo

  1. Mooie foto’s van Zuid Afrika! Binnenkort gaan wij als gezin een vergelijkbare rondrit maken, maar dan vanaf Kaapstad naar Johannesburg. Ik hoop net zulke mooie foto’s te kunnen maken, maar jij hebt er duidelijk wel meer oog voor dan wij. 🙂

  2. Heel mooi Peter. Hoef niet eens zo ver te reizen om dit alles”te zien”. Thank you

  3. Bij jouw foto’s heb ik het gevoel of ik zelf op de plek ben waar je de foto neemt. Er zit zoveel gevoel en rust in. Ze zijn ontzettend mooi!

  4. Alles naar tevredenheid ontvangen en mijn vrouw is helemaal lyrisch van je foto i.c.m. acryl! Hij is echt heel gaaf! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *