Rijp in Maarsbergen

Geplaatst op

Op vrijdag 30 december gaat al vroeg de wekker. Na een paar mistige dagen met temperaturen onder het vriespunt wordt er vandaag een zonnige dag voorspeld. Een goede combinatie om de rijp met blauwe lucht te fotograferen. Ik reis af naar het Leersumse Veld bij Maarsbergen. Het gebied bestaat uit bos, heide en een drietal vennen.

Als ik mijn auto heb geparkeerd zet ik de eerste stappen door het natuurgebied. Het is koud en stil in het bos. In de ochtendschemering zie ik de rijp op het landschap langzaam tevoorschijn komen. Bij zonsopkomst geeft de zon een goudgele gloed over het bevroren landschap. Alles schittert in het zonlicht, het is werkelijk prachtig. Door de vastgevroren mistdruppels is er een wonderlijk winterlandschap ontstaan. Hoe hoger de zon aan de hemel gaat staan, des te groter wordt het contrast met het witte landschap. Urenlang loop ik door het winterse landschap, het is echt genieten. Voldaan keer ik huiswaarts.

Plaats: Leersumse Veld, Maarsbergen

20 reacties op “Rijp in Maarsbergen&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *