IJzel in het Noorderpark

Geplaatst op

Op zaterdag 7 januari is er code oranje afgegeven door het KNMI. Code oranje staat voor extreem weer. Sneeuw en ijzel zorgen in het gehele land voor problemen. Een goede reden om er vooral “voorzichtig” op uit te gaan, het is immers glad.

Al tijdens mijn eerste meters op de fiets wordt duidelijk dat de waarschuwing van het KNMI gegrond is. Het is glad! Langzaam fiets ik verder naar het Noorderpark en neem de bochten uiterst rustig. Het waait, het is koud en het begint licht te regenen. Het deert mij niet, want het winterse landschap is fantastisch. De bomen en struiken die ik passeer bevinden zich onder een dikke laag ijs. Als de wind door de takken blaast hoor ik het het ijs breken dat op de takken vastgevroren zit. Een wondere winterse wereld.

Tijdens het fotograferen word ik vergezeld door een roodborstje. Hij komt ontzettend dichtbij en ik kan het niet laten om een portretje van hem te maken. Op de terugweg zie ik op korte afstand ook nog drie ijsvogels, wat een geluk! Helaas is het door de gladheid moeilijk om snel te reageren en ze vast te leggen op beeld. Jammer, maar ooit komt er een moment! Ondertussen is het gaan dooien. Koud en klam fiets ik naar huis, het is tijd voor een warme douche!

Plaats: Noorderpark Utrecht

22 reacties op “IJzel in het Noorderpark&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *